Kurucu'dan

Medipolde ‘Akademik Dilde Mobilya Paneli’ düzenlendi

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Akademik Dilde Mobilya Paneli’nde iç mekan tasarım elemanı olarak mobilyanın sosyal ve kültürel önemine dikkat çekildi.

17.05.2019
Medipolde ‘Akademik Dilde Mobilya Paneli’ düzenlendi

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından ‘Akademik Dilde Mobilya Paneli’ düzenlendi. Güney Kampüs 201 No.lu Amfi’de yapılan panele GSTM Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Atilla Dikbaş, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Pelin Karaçar ile Öğretim Görevlimz Özgen Binay, Gedik Üniversitesinden Prof. Dr. Nuran Yener, Özyeğin Üniversitesinden Prof. Dr. Alpar Er, İzmir Ekonomi Üniversitesinden Doç. Dr. Deniz Hasırcı ile Öğretim Görevlisi Hande Atmaca Çetin, Yaşar Üniversitesinden Doç. Dr. Zeynep Ultav, Kadir Has Üniversitesinden Doç. Dr. Ayşe Coşkun Orlandi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Doç. Dr. Meltem, Özkaraman Şen, Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Uzunarslan ile Öğr. Gör. Orkun Aksoy, Okan Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Pınar Öztürk, Haliç Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Selhan Yalçın, Beykent Üniversitesinden Öğr. Gör. Onur Demiröz, mobilya sektöründen temsilciler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi. GSTMF Dekanımız Prof. Dikbaş’ın açış konuşmasıyla başlayan programda iç mekân tasarımında önemli bir elaman olan mobilyanın tarihine ve önemine vurgu yapıldı. Panele adını veren ‘Akademik Dilde Mobilya’ kitabının derleyicisi Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Uzunarslan mobilyanın tasarımcı, üretici ve kullanıcı açısından değerlendirildiğinde farklı alt anlamlara sahip bir nesne olarak karşımıza çıktığını söyledi. Mobilyanın kullanıcı tarafından biçimsel özelliklerine göre tercih edildiğini ifade eden Uzunarslan şöyle dedi: “Kullancı kimliği, bireysel zevk, kalite, konfor, moda ve ekonomik yapı gibi kriterler mobilya seçiminde tercihleri etkileyebilmekte. Mobilya aynı zamanda statü göstergesidir. Diğer yandan tarih bakımından karşılaştırmalı sonuçlara varmak; sosyal, toplumsal, kültürel ve hatta siyasi verilere mobilya üzerinden ulaşabiliriz. ‘Akademik Dilde Mobilya’ kitabı farklı bakış açılarının ve çok yönlü araştırmaların bir araya geldiği bir çalışmadır.”